Informationspressen

OUTBOUND MARKETING

STRATEGI | KONCEPT | DESIGN

Varumärkesbyggande kampanj med namnet ”Mitt i verkligheten” för en lokal tidning Informationspressen. Genom olika berättelser från det verkliga livet med lokala ”kändisar” skapar man närhet till regionen. Bra copy och tilltalande, mjuka foton med känsla som är lätta att ta in. Konceptet genomsyrar hela verksamheten och skapar en enhet.

Informationspressen har funnits sedan 1971 och kommer ut på torsdagar i Växjö, Alvesta och Ljungby med omnejd. Deras ambition är att rapportera om lokala händelser och fenomen ur ett konsumentperspektiv.

Annonstext: När lussekatterna kommer fram är det fara å färde. Under advent-, lucia- och julhelgerna tänder vi stearinljus som aldrig annars. Visst är det ett mysigt sätt att skapa stämning i mörkret, men dessvärre innebär det också att många olyckor inträffar. 

Därför vill vi framföra en viktig julhälsning från en av traktens hjältar, Frank Andersson, som är brandman i Växjö: ”Var försiktig! Lämna aldrig levande ljus utan uppsyn och se till att släcka ordentligt när det är läggdags. Har du brandvarnare gör du klokt i att kolla så att batterierna fungerar. Har du ingen ska du givetvis skaffa, för din egen skull. God jul!”

Annonstext: Catrine och Bosse på Johanssons Lantcafé i Öhr har lyckats med det närmast omöjliga. Varje år lockar de inte mindre än 60 000 besökare till sitt café. Och detta i en liten by som inte har särskilt mycket annat att locka med.

Framgångsidén är lika enkel som den är behaglig; en god kopp kaffe i genuin miljö. Bröd och kakor bakas såklart av det lokala bageriet, som just nu har bråda dagar inför julen. Det är ju så många som vill få en skön stunds avkoppling i julstressen, antingen hos Catrine och Bosse eller på något av de många andra caféerna i bygden.

Annonstext: Kan man väcka folk hur tidigt som helst utan att de blir arga? Ja, det verkar så. I alla fall om du frågar Klara, 10 år, från Växjö. Varje år stiger hon upp tidigt, tidigt och lussar för familjen med kaffe och bullar.

Inte en enda gång har hon mötts av sura miner, hur tidigt hon än kommer. Klara tycker det är jättekul att skrida fram, vitklädd med ljus i hår. Och hon gör det gärna inför större publik. Men i år är platsen som skollucia upptagen av Klaras bästis. Så, istället fick hon ta täten i lussetåget på Hovmantorps sjukhem i lördags. Det blev en verklig succé, trots att klockan hade hunnit bli en hel del.

Annonstext: När växjöbon Asta Lind fyller 90 år bjuds det på kaffe och ostkaka hemma i lägenheten vid Torget. Drygt 50 gäster väntas denna högtidsdag. IP:s utsända tillhör naturligtvis också gratulationsskaran och lät sig imponeras av jubilarens gedigna samling av samtliga nummer av IP , d v s hela 1.500 nummer! 

Asta, som inte känner sig en dag äldre än 80, läser noggrant extraprisannonserna i IP. ”Dricker man som jag 10 koppar kaffe om dagen lönar det sig att springa efter extrapriser på kaffebönor”, skrattar 90-åringen.